Fjøsdør
14.01.2016  |  Gårdsliv

Har du sett fjøsdøra mi?

I oktober malte jeg fjøsdøra mi lilla. Veldig impulsivt, og kanskje ikke lilla er den fineste fargen til rødt?

Jeg ville ha en litt utradisjonell fjøsdør. Rødt og hvitt er fint det, men er alltid sunt å freshe opp litt. Ikke sant? Og farger gjør mer med oss enn vi trur… Men jeg ville ikke stoppe med den lilla døra, jeg ville male en sau på! Er jo tross alt det fjøset er fult av. Så  alle som kjørte forbi skulle få se at der er Marianne sitt fjøs. Hvorfor jeg så absolutt ville ha ei slik dør vet jeg ikke… Det bare falt meg inn og plutselig skjedde det.

Jeg tok kontakt med ei venninne som også er bonde og kunstner, Linn-Andrea Reiersen Øxseth. Spurte om hun kunne tenke seg å ta på seg dette prosjektet å male en sau på døra mi. Og hun sa ja! Yes!!

Tiden gikk, og jeg fikk noen snapper innimellom og hårene stod hver gang. Jeg var så spent.. Hmm, det såg ut som om hun hadde tatt døra til nyere høyder enn hva jeg hadde regnet med. Og for ei dør det ble! Helt rått spør du meg.

Nå er døra på plass og den har fått utrolig mye respons fra fjernt og nær. Og kunstneren har fått mye oppmerksomhet. Hun tar på seg oppdrag om flere vil  freshe opp ei gammel og sliten fjøsdør… Jeg håper hvertfall at flere kan få litt mer farger på husene og fjøsene sine osv. Alt må ikke være så tradisjonelt..

Her er profilbildet mitt som jeg har brukt mye, som Linn-Andrea har brukt på døra:

2015-12-08 07.17.02

Og her er fjøsdøra mi! Hvem blir ikke glad av å gå inn ei slik dør?

20160110_095906

Marianne Hermansen
Igulstad gård

Om Marianne
Marianne Fjeldseth Hermansen er 32 år og samboer til Christian Eide Ihrstad, som driver gården Igulstad. Sammen har de to gutter på 4 og 6 år. På gården bor også foreldrene til Christian. På Igulstad driver de med konsumegg (frilansegg), sauehold, korn og grasproduksjon. Sauen er Mariannes foretak og resten er Christian sitt.

Debatt

Våre gjestebloggere er ikke ansatt i Felleskjøpet og er selv ansvarlig for alt innhold som publiseres i bloggen. Dette gjelder også ytringer i kommentarerfeltet.