Såkornpanelet


Vegard-Smenes

Gjermund Ruud Skjeseth

Gjermund er 24 år, bor i Romedal i Stange kommune. Han driver 770 daa med kornproduksjon hvor 400 daa er på hjemgården, resterende er leiejord. Han driver også med en del kunstgjødselspredning som leiekjøring. Gjermund har bachelorgrad i landbruksteknikk  fra Blæstad og har en kort periode vært produktutvikler for Kverneland. Det siste 1,5 året har han vært ansatt i Hedmark Landbruksrådgivning som maskinteknisk rådgiver, men har akkurat sagt opp den stillingen for å være heltids gårdbruker.

Vegard-Smenes

Vegard Smenes

Vegard er 28 år og gift med Einy. Kommer fra Averøy, en øy som ligger mellom Molde og Kristiansund. Driver med melkeproduksjon, i underkant av 170 tonn. Selger oksekalvene ved 3 mnd alder. Tok agronomutdanning ved KVS Lyngdal i Vest-Agder. Samvirkebonde.

Vegard-Smenes

Kjersti Fløystad Ellingsgård.

Kjersti er 29 år og bor sammen med Amund, sammen har de to barn på 0 og 2 år. Hun gikk på Gjermundnes landbruksskole før hun reiste backpakker et halvt år og avsluttet med sykepleierutdanning. Kjersti jobbet 4 år som sykepleier før hun tok over hjemgården for 2 år siden. Der driver hun et melkebruk med 185 000 liter i kvote og oppforing av egne oksekalver. Amund jobber som ingeniør på dagtid og bidrar på gården i ledige stunder. Kjersti er med i korps, idrettslag, leder i friskis og svettis og leder av Molde bondelag.

Tor-Jacob-Solberg

Tor Jacob Solberg

Tor Jacob er en 35 år gammel økologisk melkebonde fra Skiptvedt i Østfold. Han startet som bonde i 2004 med bare to kuer. I dag driver han et moderne gårdsbruk med 70 kuer+ ungdyr. Han er aktiv både i Østfold Bondelag og Felleskjøpet.

Marthe-Bogstad

Marthe Bogstad

Marthe er 25 år og kommer fra Kløfta. Som 24-åring kjøpte hun hjemgården, og er i gang med planleggingen av nytt fjøs med mjølkerobot. I tillegg driver hun besøksgård, hvor hun arrangerer bursdager for barn. Hun er også aktiv i Norges Bygdeungdomslag. I 2015 ble hun kåret til “helt sjef” i en kåring av unge ledertalenter.

Dag-Fredrik-Eftedal

Dag Fredrik Eftedal

Dag Fredrik er 34 år, gift med Maria og kommer fra Larvik. Han dyrker gulrøtter, poteter og korn. I tillegg driver han med skogbruk, brøyting og ved. Han har et eget pakkeri, for pakking av gourmetpoteter. Han er også aktiv i Norges Bondelag, blant annet som leder av det lokale Bondelaget.

Arne-Elias-Østerås

Bodhild Fjelltveit

Bodhild er 31 år, fra Bergen, gift med Arne og har barna Anders på 7 år, Anna på 6 år og Martine på 4 år. I snart seks år har de drevet med sau, på hennes hjemgård i Bergen kommune. Hun er første vara til styret i Bondelaget og er med i Felleskjøpet sitt ungdomsråd i vest.

Arne-Elias-Østerås

Arne Elias Østerås

Arne Elias er 35 år og driver som svin- og kornbonde i Romedal i Hedmark. Han sa opp lederjobben innen finans og kontroll i Statoil i 2012 og flyttet fra Trondheim for å bli bonde på heltid. Han er også styremedlem i Felleskjøpet Agri.

Gunn Jorunn Sørum

Gunn Jorunn Sørum

Gunn Jorunn er 24 år og har vært leder av Norges Bygdeungdomslag siden 2013. Hun kommer opprinnelig fra Veldre på Ringsaker, men er nå bosatt i Ås. Før hun ble leder av NBU studerte hun statsvitenskap ved Universitetet i Oslo.

Mats Hegg Jacobsen

Mats er 30 år og driver gården “Jacobsen på Berg” i Tromsø. Han startet opp med gård som hobby i 2014, men allerede i 2015 var det blitt fulltidsjobb. Han driver et allsidig småbruk med økologiske egg, økologisk gris, villsau, samt at han overtar overskuddskje fra melkeprodusent hver vår. Disse kjeene er en del av et populært adopsjonskonsept hvor interessenter kan adoptere kje og følge det fra start til mat. Mats ble nylig kåret til “Årets unge bonde 2015”.

Debatt

Våre gjestebloggere er ikke ansatt i Felleskjøpet og er selv ansvarlig for alt innhold som publiseres i bloggen. Dette gjelder også ytringer i kommentarerfeltet.