julestemning
21.12.2015  |  Gårdsliv

Vælkømmin tel gards!

Jeg heter Marianne og er 32 år. Jeg er innflytter på gården Igulstad. Ja, jeg er så heldig og ble sammen med en odelsgutt. Christian, 35 år, ble heltidsbonde i 2008 da han tok over gården og bygget hønsehus.  Vi har bodd her siden 2003.  Vi har to gutter på 4 og 6 år; som forresten elsker å være med å jobbe! Så her driver vi med frilandshøner, sauer og korn.

Mer og mer ble jeg forelsket i landbruket… Jeg startet opp med 30 vf.sau i 2012. Året etter ble det 100 vfs. Den historien kan vi ta en annen gang..  Sauen er mitt foretak, resten på gården er bonden sjøl sitt. Jeg var heldig, for her stod det to tomme kyllinghus etter svigerfar. Det ene er blitt til et perfekt fjøs. I dag har jeg 126 vfs. Og jeg er blitt skikkelig bitt av sauebasillen. Jeg elsker jobben min! Og jeg tror også sauene er litt glade i meg.

211215

Nå om dagen er det er det full rulle med paring og inseminering. Jeg hadde en treg start deriblant en steril bukk.  Og slikt ser man ikke før søyene kommer i omløp… Jeg rev meg litt i håret, tok et par telefoner, og vips – der fikk jeg en ny bukk. Han gjør jobben grundig! Men jeg gruer meg litt til lamminga, den blir en god del lengre i år enn ellers. Uansett, det kunne vært verre, og det blir lam.

Jul er like rundt hjørnet, og alle gleder seg. Gutta er oppe før postmannen og er rimelig på høygir. Det blir godt med ferie for dem! For dyra går det i det vante uansett, de får likevel litt ekstra i jula. Jula gjør noe med en… Ikke at de får masse ekstra kraftfôr eller noe sånt, men ekstra med halmsenger, ekstra kos og stell. De fortjener det! Sauene mine er ganske glad i kos, og de er vant til å bli klødd på av store og små.

Jeg har nå blogget i snart to år om landbruket under navnet Gardsjinter. Vi er dessverre ikke mer, men jeg har fortsatt å blogge på egen hånd. Så vil du lese mer om meg og gården kan du bare kikke innom www.frkigulstad.com eller Frk_igulstad på facebook.

Gleder meg til å fortsette bloggingen her for Felleskjøpet. Dette blir spennede!

Ønsker dere en riktig god jul og et godt nyttår.

Julehilsen fra Marianne på Igulstad gård.

Om Marianne
Marianne Fjeldseth Hermansen er 32 år og samboer til Christian Eide Ihrstad, som driver gården Igulstad. Sammen har de to gutter på 4 og 6 år. På gården bor også foreldrene til Christian. På Igulstad driver de med konsumegg (frilansegg), sauehold, korn og grasproduksjon. Sauen er Mariannes foretak og resten er Christian sitt.

Debatt

Våre gjestebloggere er ikke ansatt i Felleskjøpet og er selv ansvarlig for alt innhold som publiseres i bloggen. Dette gjelder også ytringer i kommentarerfeltet.